225.000 Kr.

Toyota Landcruiser BJ42 3,4 4x4 Van 3d

Detaljer
Model BJ42 3,4 4x4 Van 3d
Årgang 1982
Km-stand N/A
Motor 4-cyl.
Gear Manuelt
Farve Øvrige
Hk 90
DK afgift N/A
Leasing Mindre egnet
Udstyr
  • Træk
Sælgers beskrivelse

Prisen er inkl. 12 måneders opbevaring

Toyota Land Cruiser BJ42 3,4 4x4 Van 3d 1982

Historien om Toyota Land Cruiser J Series (FJ40 / BJ40 osv.) starter på Filippinerne under Anden Verdenskrig. Japanerne havde invaderet øerne og de finder en Jeep, der er blevet efterladt af tilbagetrukne amerikanske styrker. Der er uenighed om, præcis hvilken Jeep eller Jeep-lignende køretøj det var. De fleste kilder siger, at det enten var en Willys Jeep eller en Ford GPW (Fords Jeep), men nogle hævder, at det var en amerikansk Bantam BRC 60 Mark II.

Uanset hvilket køretøj det var, ved vi, at det var en amerikansk militær 4×4, og vi ved, at det japanske militær straks indså, hvor nyttigt det ville være at have deres egen version. Den blev sendt tilbage til Japan, og Toyota fik til opgave at bygge en version med så mange af deres standarddele som muligt - de blev også bedt om at sikre sig, at den ikke lignede en Jeep for meget.

Det lykkes faktisk så godt, at efter krigen bestiller amerikanerne 100 stk. og derfra går det kun fremad. Toyota kalder sin prototype for Toyota Jeep, og ved at kombinere en B-type motor med en Jeep-model blev den kendt som ”BJ”. Den originale "BJ" fra 1951 blev omdøbt til Land Cruiser i 1954, en anden generation fulgte i 1955, men det var tredje generation, J40, som blev en verdensomspændende succes og den kommer i 1960.

Af alle de nye produkter, der dukkede op i begyndelsen af 1960'erne, viste Toyota Land Cruiser J40 sig at være en af de mest praktiske og holdbare af alle. Hvis du var ude i en fjerntliggende del af verden, hvor man er dybt afhængig af et effektivt og robust køretøj var (og er stadig) Toyota Land Cruiseren ofte forskellen mellem liv og død.

I dag er Land Cruisers J40-serie et af de mest elskede 4×4-køretøjer fra perioden, og deres værdi er steget voldsomt de sidste par år. Hvor det tidligere var muligt at finde et billigt eksemplar, er det nu definitivt slut. Interessen har ikke toppet endnu, og det har priserne heller ikke.

Det er ret let at finde reservedele til J40'erne, og der er en del virksomheder og websteder der betjener ejerne. Det er muligt at købe nye pressede stålkarosseripaneler og (næsten) alle nødvendige mekaniske dele. En række firmaer som Legacy Overland, The FJ Company og Icon restaurere dem, og sælger lige så mange, de kan færdiggøre.

J40 forblev i produktion indtil 1984, hvor den blev erstattet af J70. I Brasilien, hvor den populære bil blev solgt som "Toyota Bandeirante", fortsatte de med at bygge dem lige indtil 2001.