Alfa Romeo Alfasud Sprint er en ægte 70’er klassiker! Vi giver dig her historien om det smukke design, der også byder på sjov og fremragende køreegenskaber.

Alfasud Sprint med fremragende køreegenskaber

I 1976 lancerede Alfa Romeo den længe ventede Coupé: Alfasud Sprint (senere kendt som Sprint). Alfasud Sprint havde ikke et eneste designelement til fælles med den almindelige Alfasud, selv om det var samme mand, Giorgio Giugiaro, der havde stået for designet. At Giugiaro også stod for VW Scirocco, var der derimod ingen tvivl om.

Alfasuds fremragende køreegenskaber lagde op til langt mere sjov end den almindelige Alfasud med 4-dørs familiekarrosseri og stor bagklap udstrålede. Den nye Alfasud Sprint var alt det som pressen og entusiasterne havde drømt om! Sprint var 11 cm lavere end Alfasud, så høje personer havde lidt vanskeligt ved at finde en komfortabel siddestilling. Den skrå bagende tog desuden en stor del af lofthøjden på bagsædet, så Sprint var mest af alt en 2+2. Mens karrosseriet adskilte sig helt fra Alfasud, så delte de to modeller ellers fuldstændigt samme platform. For at Sprint kunne leve op til navnet, øgede Alfa Romeo den oprindelige motor på 1186 ccm til 1286 ccm. Det gav flere hk og et bedre drejningsmoment. Denne motor blev kort tid efter også introduceret i den almindelige Alfasud.

Alfa Romeo Sprint
Alfa Romeo Sprint. Foto: Alfa Romeo

Den billige genvej til italiensk fuldblod

I 1978 kom Sprint med en 1,5 liters motor på 85 hk. Samme motor fik i 1979 95 hk, og med 2 dobbelte Weber-karburatorer i 1983 rundede ydelsen 105 hk. Da Alfa Romeo 33 afløste Alfasud i 1983, fortsatte Sprint i produktion endnu 6 år. Modellerne fra de sidste år kørte med 33s motor på 1,7 liter og 117 hk. Med 117 hk under hjelmen kom accelerationen fra 0-100 km/t under de 10 sekunder.

Alfa Romeo har altid været og er stadig den billige genvej til italiensk fuldblod. Gennem mere end et århundrede har bilmærket leveret en perlerække af smukke biler, hvor mange af dem allerede er klassikere. Fantastiske køreegenskaber komplementeret af de smukke designs har været nøglen til, at Alfa Romeo har en trofast skare af fans verden over.

Fakta

  • Alfa Romeo Sprint blev produceret i perioden 1976 – 1989
  • Konstruktion: 2-dørs 2+2 coupé med motor placeret foran på langs, forhjulstræk, og med 5-trins gearkasse
  • Design: Giorgio Giugiaro