Solgt!

Fiat 124 Spider 1600 BS1

Detaljer
Model Spider 1600 BS1
Årgang 19970
Km-stand 72000 km
Motor 4-cyl.
Gear Manuelt
Farve Gul
Hk N/A
DK afgift Ja
Leasing N/A
Sælgers beskrivelse

Når ønskerne går i retning af 1960’er italiensk sportsvogn, åben og med design fra et af de fornemste designhuse, så kræver det traditionelt en særdeles velpolstret bankkonto hvis drømmen skal realiseres. Fiat 124 Spider hakker alle boksene af til en noget mere jordnær pris end sine Dino søskende for slet ikke at tale om 1960’ernes horribelt kostbare Spidere fra Maranello og Modena.

Udover det elegante ydre fra Tom Tjaarda hos Pininfarina byder den lille smukke Fiat på tekniske lækkerier som skivebremser på alle 4 hjul, 5-trins gearkasse, en meget omdrejningsvillig motor med 2 overliggende knastaksler trukket med tandrem (!) og topstykke i aluminium. Som “entry-level” sportsvogn var dens nærmeste konkurrent på den tid MGB og her var Fiat’en teknisk noget mere avanceret. Når klassiske bilmagasiner i dag skal finde en konkurrent at sætte Fiat’en op mod, så vælger de derfor ofte den lidt dyrere Alfa Romeo Spider i stedet for MG’en, ellers løber 124’eren stort set med det hele.

124 Spider er vel Fiat’s måske største sportsvognssucces til dato. Det var Italiens store designhus Pininfarina, der fik opgaven med både at designe og producere bilen. De smukke, markante linjer var Tom Tjaarda ansvarlig for, og den nye Fiat kunne præsenteres på den internationale biludstilling i Torino i 1966. Fiat 124 Spider kom således på markedet samme år som Alfa Romeo ”Duetto” Spider og begge biler var betydeligt mere moderne i både design og teknik, end deres engelske konkurrenter fra MG og Triumph.

Motoren var en lækkerbisken konstrueret af den tidligere Ferrari ingeniør Aurelio Lampredi. Den 4 cylindrede rækkemotor med 2 overliggende knastaksler blev trukket af en tandrem, hvilket var usædvanligt moderne på det tidspunkt. Slagvolumen steg støt gennem årene fra 1400cc til 1600, dernæst 1800 for at slutte med 2000cc. Det var en velkonstrueret motor med et ganske betydeligt tuningspotentiale og da Abarth kom til i 1971, udviklede de i samarbejde med Fiat bilen til rallybrug. Fiat 124 Abarth Rallye nåede mange sejre i rally i de efterfølgende år og den samme motor blev siden flittigt brugt i nogle yderst potente Lancia rallybiler, både med og uden trykladning fra henholdsvis kompressorer og turboladere (og begge dele samtidigt!). Faktisk er motoren den mest vindende motor konstruktion i Rally historien, hvilket vidner om dens kæmpe potentiale.

Bilen her er oprindelig fra Canada, hvilket forklarer motorklappen uden buler på trods af at det er en BS1 version med 1600 motor. Karosseri fremtræder i særdeles flot stand, og ser ud til aldrig at have været svejset. Omlakering fandt sted for få år siden i den originale sol glade farve, der med det sorte interiør giver et dejlig frisk udtryk. Bilen kører virkelig godt, og motor og gear er en fornøjelse at anvende. Der er intet at udsætte på bilen, bare drej nøglen og nyd køreturen til fulde. Leveres synet og indregistreret med afgift betalt.

HUSK AT SE FLOT VIDEO AF BILEN