1.100.000 Kr.

Ferrari Testarossa 4,9

Detaljer
Model 4,9
Årgang 1990
Km-stand 25883 km
Motor 12-cyl.
Gear Manuelt
Farve Rød
Hk 383
DK afgift Nej
Leasing N/A
Sælgers beskrivelse

Testarossa er med centermotor, hvilket vil sige, at den ligger bag kabinen og foran bagakslen, og det giver bedre køreegenskaber og en bedre vægtfordeling med 40% på forhjulene og 60% på baghjulene. Et yderlige bidrag til de gode køreegenskaber er, at motoren er en boxermotor, som giver et lavt tyngdepunkt i bilen. Motoren har tørsumpsmøring for at opnå den bedst mulige smøring under alle kørselsforhold.

Navnet Testarossa stammer fra Ferrari 250 Testa Rossa fra 1957, som deltog i ”World Sportscar Championship” i 1950’erne bl.a. på Le Mans, og det betyder ”rød hoved” på italiensk og hentyder til begge de to modellers motorer med rødmalede dæksler over knastakslerne.

Designet kommer som for så mange andre Ferrariers vedkommende fra Pininfarina, og designerteamet bag Testarossa bestod af Ian Cameron, Guido Campoli, Diego Ottina og Emanuele Nicosia. Ikke overraskende var chefdesigner dog Leonardo Fioravanti, der var ansat hos Pininfarina i 24 år, og som også stod bag designet af Dino246GT, 308GTB, 365 Daytona, 288GTO og F40.

Kendte ejere af Testarossa er bl.a. Elton John, Alain Delon, Andre Romelle Young (Dr. Dre), Gerhard Berger og ikke mindst Don Johnson, som gjorde Testarossaen endnu mere berømt, da han fik et hvidt eksemplar med i 3., 4. og 5. sæson af TV-serien Miami-Vice. Privat ejede Don Johnson flere Testarossaer bl.a. den første model i sølvmetal, der blev produceret.