Solgt!

Lotus Esprit Turbo S3

Detaljer
Model Turbo S3
Årgang 1982
Km-stand 100000 km
Motor 4-cyl.
Gear Manuelt
Farve Rød
Hk 210
DK afgift Ja
Leasing N/A
Udstyr
  • Elruder
  • Alufælge
  • Sportskabine
  • Læderrat
Sælgers beskrivelse

VINTERPRIS 335.000,-

Lotus Esprit Turbo 82’

Sjælden velplejet klassisk supersportsvogn sælges. Vognen har haft 3 ejere og er indregistreret på danske plader med veteranstatus. Den er synet i 2017 og holder 8 år. Stort service incl. tandremsskift er lavet i 2017 og herefter har bilen kørt ca. 1000 km. Bilen fremstår helt original i meget fin stand. Komplet servicemanual og reservedelskatalog medfølger.

Leveres med nyt olieservice.

Motor er 2,174 cm3 med turbo og yder 210 hk ved 6250 omdr/min topfart 240 km/t og 0-100 på 5,6 sek

Bilens historie starter i England hvor den har kørt i ca. 10 år. Bilen er handlet efter få år til en dansk familie der på det tidspunkt boede i England og som var meget passioneret omkring LOTUS. De valgte at få bygget bilen om til venstrestyring på Lotus værksted i England og derefter har bilen kørt i Danmark på danske plader. Den er passet og plejet og vedligeholdt hos Nøvling Autoværksted i Vildbjerg, kendt som en af eksperterne på superbiler i Danmark.

Det specielle ved denne bil at det stadig er en Colin Chapman bil, designet af Giugiaro, som med de ikonisk meget skarpe linier har skabt et design der holder. Colin lagde vægt på lav vægt centreret i alle retninger i kombination med en agil motor. Derfor centerramme, let glasfiber karrosseri og 4 cylinders turbo motor.
Lotus Esprit Turbo blev blandt andet lanceret i James Bond ”For Your Eyes Only” i 1980 og produceret indtil 1987.

Prisen er vurderet ud fra markedet p.t. i Europa. Den danske registreringsafgift, er ganske høj på netop denne model p.g.a. nyvognprisen på knap 700.000,- i 1982

Lotus har generelt været lavt prissat i forhold til andre sportsvogne, så derfor er der mulighed for at gøre en god investering.
Se flere detaljer om Lotus Esprit her:

https://www.lotusespritturbo.com/

https://jamesbond.fandom.com/wiki/Lotus_Turbo_Esprit_(1980)