Solgt!

Mercedes Benz SLC Klasse (C107) 350 SLC

Detaljer
Model 350 SLC
Årgang 1980
Km-stand 202000 km
Motor 8-cyl.
Gear Manuelt
Farve Blå
Hk 194
DK afgift Ja
Leasing N/A
Udstyr
  • Centrallås
  • Servostyring
  • Metallak
  • Alufælge
Sælgers beskrivelse

“Nej, hvor er den dog fin”, “Se lige den der gamle Mercedes!”, “Hvornår er den fra?”

Det er blot få af de kommentarer man får med sig når man kører denne klassiske Benz, og ja, en 107-Mercedes er bestemt fin! For vores vedkommende er det en af de biler man voksede op med, og så på gader og stræder i alle afskygninger, fra feinschmecker-versionerne som stod tip top, til forstads-versionerne med åben udstødning, gummispoiler og skærmforøgere. Én ting var altid sikkert, og det var at R107 / C107 SL’erne nok skulle komme til at blive rigtige klassikere, og det må man i den grad sige at de er blevet. 107-serien har de sidste 5-6 år eksploderet i værdi, og gået fra at være en billigkøbt sportsvogn, til at være et temmelig seriøst kort i veteranbilklubben.

107-serien blev bygget fra 1971-1989 og bestod af henholdsvis R107 og C107 (roadster og coupe respektivt). Cirka 300.000 eksemplarer totalt rullede ud af den sydtyske fabrik i Sindelfingen, hvilket unægteligt gør dette til en af de mest genkendelige SL’ere på markedet. Dog blev SLC’eren, som ovennævnte eksemplar, kun produceret i små 60.000 eksemplarer fra 1971-80, altså under 25% af den samlede produktion. SLC’eren er cirka 36 centimeter længere end sin topløse søster, og gør blandt andet plads til en hel familie på fire, og byder på en noget mere markant (læs elegant?) profil. Lamellerne i c-stolpen sætter en trykstreg under et åbenlyst 80’er design.

Denne 350 SLC hører til under særlighederne, da den er en af meget få produceret med 4-trins manuel gearkasse, kombineret med den smidige 3,5 liters V8 motor. Små 200 hestekræfter og masser af moment sikrer en uovertruffen køreoplevelse hver gang. 350 SLC’eren er udført i stilsikker Silber Blau Metallic over en blå velour kabine, og er udstyret med periodekorrekte 14” Mercedes-Benz Baroque fælge. Simpelthen en smuk bil!

SLC’eren er i sin tid hentet fra Sydtyskland, og har været sparsomt brugt de sidste mange år. Der er kun tilbagelagt cirka 13.000 kilometer de sidste 13 år. Lakken fremstår pæn og nydelig, krom er klart og skinnende, bunden er sund, og det blå interiør er lækkert og et indbydende sted at være. Bilen har få brugsspor som bør nævnes hvilke inkluderer overflade rust på tankdæksel, let boblen på højre forskærm, og let boblen i bagagerum. Motorgangen er jævn og uden mislyde, og de 8 cylindre arbejder i perfekt harmoni for ørerne og køreglæden. Derudover har den en gennemtæring på flanken af førersædet. Tomgangen er vakumstyret og bør ved tilfælde efterses, da den ruller over med cirka 200 omdrejninger ved stilstand.

Aldeles glimrende eksemplar alt i alt af en kommende legende. R107/C107 er stadig stødt stigende, og er for mange indbegrebet af Mercedes SL. Muligvis den mest stilsikre og tilfredstillende bilinvestering du kan foretage pt.