Solgt!

NSU Prinz 4 L

Detaljer
Model 4 L
Årgang 1974
Km-stand 81000 km
Motor 2-cyl.
Gear Manuelt
Farve N/A
Hk 30
DK afgift Ja
Leasing N/A
Sælgers beskrivelse

"Fahre Prinz und Du bist König" - Kør en Prinz og du er Kongen. Det var sloganet da NSU præsenterede deres lille charmetrold i Frankfurt i 1957. Selvom størrelsen på både bil og motor måske insinuerer anderledes, så skal man ikke tage fejl af, hvor godt man har det når man kører i en Prinz. Her får man nemlig en helt analog køreoplevelse, hvor man nærmest bliver katapulteret tilbage til 70'erne, årtiet hvor denne model var rasende populær. Det er hygge på et helt andet niveau. Den beskedne størrelse dikterer nærmest, at kørepositionen skal være med armen i karmen, og det passer fint, for så er du klar til at give en hurtig thumbs up tilbage, til den store skare af folk der vinker og smiler til dig når imens du kører forbi.

Hvor forgængerne ikke var anerkendt som synderligt stilede, rystede Prinz 4 posen gevaldigt, med stylinginspiration fra Chevrolet's Corvair. Det gjorde den til et kæmpe hit, og man kunne nærmest ikke runde.et hjørne i 70'ernes København, uden at se en Prinz i en frisk farve. Den dag i dag hører de sjældenhederne til, og vi er taknemmelige for at kunne udbyde et så fint stykke motorhistorie, til salg i dag.

Bilen står i dens originale Antillengrün, med Champagner interiør. I L-modellen var der kælet for detaljerne, med bl.a. interiør i samme nuance på dørsider og himmel. Det kunne altså et eller andet ekstra, fra den relativt sparsomme basismodel man hidtil var vant til.

En 30-hestes 2-cylindret 600 kubik luftkølet motor sørgede for fremdrift, og selvom dette ikke lyder af meget, så
flytter det alligevel den 600 kilo tunge charmebøf ganske sikkert fremad. Performance-interesserede vil glæde sig over at vide, at kvartmilen er nået på knap 24 sekunder, og det med en tophastighed på næsten 120 km/t.

Vores Prinz er i udmærket stand, renoveret for en del år siden, og står på sine originale sorte plader. Den bærer præg af at være løbende vedligeholdt på den korrekte måde, og selvom den har patina, så fremstår den særdeles nydeligt. Mekanisk er den sund, både i motor og gearkasse som kører fint sammen. Radioen er den originale, og fungerer perfekt hvis man kan finde en kanal, der understøttes af de gammeldags transitorer. Rust har vi ikke konstateret noget af, og selv tagrenderne er sunde. Gummilisterne synes vi bærer præg af mange års tjeneste, og kan fremstå lidt hårde og irriteret i visse områder. Disse kan evt. skiftes som et hyggeligt vinterprojekt, da den er fint tæt. Bremserne kan med fordel renses da den bremser en lille smule skævt. Ellers er bilen køreklar og ivrig for at komme ud og sprede og opsigt.

Alt i alt en glimrende kandidat til NSU- og veteranbils ejerskab, og et stykke motorhistorie som uden tvivl vil trække på smilebånd, uanset hvor den tøffer frem.

Flere detaljerede billeder kan ses på: https://www.ricketts.dk/til-salg/nsu-prinz-4/