78.000 Kr.

Rover Øvrige 200 BRM

Detaljer
Model 200 BRM
Årgang 1999
Km-stand 87000 km
Motor 4-cyl.
Gear Manuelt
Farve Grøn
Hk 143
DK afgift Ja
Leasing Mindre egnet
Udstyr
  • A/C
  • Centrallås
  • Servostyring
  • Elruder
  • Metallak
  • Alufælge
  • Tonede ruder
  • ABS bremser
Sælgers beskrivelse

NU TIL NEDSAT PRIS!
Danmarks eneste Rover 200 BRM og blot 1 ud af 292 stk produceret i LHD udgave.
Nok det tætteste man kommer på en fabriksny af denne special udgave.
1,8 l VCC motor med 143hk . En motor der også er anvendt hos Lotus. Close ratio gearkasse og masser af engelsk charme og køreglæde. Lad den omdrejningsvillige motor få frit løb og hør det skønne vræl. Duften af læder, alcantara og ny bil fornemmes stadig i den karateristiske og luksuriøse kabine.

I 1963-1965 indgik Rover og British Racing Motors (BRM) et samarbejde, hvor de sammen deltog på Le Mans, med en racerbil monteret med noget så usædvanligt som en gasturbine motor.
Da man hos Rover i 1997 besluttede at fejre dette og samtidig booste Rovers sportslige og luksus image, kontaktede direktionen igen British Racing Motors (BRM). BRM var med på ideen og sammen udviklede de denne ROVER 200 BRM. Resultatet blev en mix af sportslige og engelske luksuriøse dyder. En kabine med en symfoni af grenadine farvet quiltet læder ( produceret af Bentley), poleret aluminium og børstet stål.
Undervognen fik fra Rovers tunings afdeling en opstramning, med hårdere og lavere fjedre samt opgraderede støddæmpere samt spærredifferentiale. Disse opgraderinger passer perfekt til at kunne tumle den roste K-serie VVC 1800 CCM motor med 143HK. En motor som også Lotus med succes har benyttet i deres sportsvogn Elise. Gearkassen med de 5 gear og korte skift, er nøje afstemt til denne motor.
BRM har gennem flere årtier udviklet forskellige racerbiler og F1 racere. Blandt andet var det hos BRM at Nicki Lauda købte sig ind og fik sit første sæde i F1. Racerne var i den typiske grønne farve og ofte med den karateristiske orange front/mund, som også blev et særkende på ROVER 200 BRM.
Der er kun fremstillet 1109 stk af denne specielle ROVER BRM LE. Denne bil er 1 ud af blot 292 stk fremstillet i den venstrestyrede version. Årgang 1998.
ROVER 200 BRM LE er en bil for den kræsne og bevidste samler og priserne er støt stigende på de få, der sjældent ses sat til salg. Som et engelsk bilblad skrev ” Den mest oversete hot hatch ever..”