289.000 Kr.

BMW M3 E36 3.0

Detaljer
Model E36 3.0
Årgang 1993
Km-stand 235000 km
Motor 6-cyl.
Gear Manuelt
Farve Sølv
Hk 286
DK afgift Ja
Leasing Mindre egnet
Udstyr
 • A/C
 • Centrallås
 • Servostyring
 • Elruder
 • Sædevarme
 • Soltag
 • Metallak
 • Alufælge
 • Sportskabine
 • Læderrat
 • ABS bremser
Sælgers beskrivelse

Jeg sælger min fine BMW M3 E36 3.0 Coupé, 1993. Det er "Oldschool” klassisk BMW M3 Coupé som har været i mit ejerskab på henved 10 år, og pæne, intakte eksemplarer af denne kultbil er efterhånden svære at finde. Jeg bemærker, at priserne på efterfølgeren E46 M3 efterhånden helt er stukket af.

Der er også den sidste M-bil uden traction-control og elektronisk stabilitetskontrol, så her er lagt vægt på en manuel og meget tilfredsstillende kørestil med hæl-og-tå-teknik hvor man selv bestemmer angrebstempo og udfald. Bilen har dog ABS-bremser.

Jeg sælger udelukkende bilen, fordi jeg ganske enkelt ikke kører den nok, og det synes jeg er synd.

Den har stået i min lukkede garage, kørt cirka 2000 km årligt og været vinteropbevaret i en ventileret Carcoon-bobbel med batterilader på. 

Bilen er en tidlig version i en - efter min mening - flot Sterling Silver-farvekombi med de cool Vader-sæder med gråt læderindtræk og det elegante tidlige rat med airbag (se bare de vanskabninger som ellers er monteret på senere biler!).

Bilen står pænt med de forventelige brugsspor efter 30 år og 235 000 km. Bilen er i år blevet registreret til veterankørsel og skal først synes i 2028.

Bilen er monteret med DEFA-alarm med startspærre som giver rabat hos nogle forsikringsselskaber. 

Bilen er solgt som ny i Sverige. Jeg købte den af en svensk hjerneforsker (ja) i 2014. Dansk afgift på DKK 83 600 er betalt. 

Bilen er holdt originalt og passet hos mekaniker, som er interesseret i bilen. For under 10 tankfulde siden siden har Hammer Motorsport i Helsingør monteret ny Eibach-undervogn og en ny Supersprint Race-udstødning (+32 000 DKK), som lige giver en herligt DTM-soundtrack gennem tunnellerne.

I 1993 må M3 have været et regulært rocketship, og man kan med skadefryd konstatere, at den dengang var hurtigere end halvdelen af bilerne i Ferraris program. Der står da også i bilens instruktionsbog, at man de første 5000 km maksimalt må holde en marchhastighed på 200 km/h – bare lige for at køre motoren til, inden man begynder at køre stærkt i den… Jeg har aldrig prøvet topfarten, men jeg ved af erfaring, naturligvis i Tyskland, at 4. gear går til over 210 km/t på det i øvrigt fuldstændigt præcise speedometer, og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at 250 km/t eller derover stadig er indenfor rækkevidde i den ældre dame.

Motoren burde have 286 hk, men ved en rullefeltmåling hos Alternative Engineering (Jørgen Agergaard) viste grafen for et par år siden 302,8 hk - en litereffekt over 100 hk/liter, og den går rigtig godt på motorvej.

Bilen har indenfor de sidste 5000 km fået stort service med olieskift i motor, gearkasse og differentiale samt nyt batteri. Airconditionen er også netop blevet serviceret. Der er desuden netop udskiftet tandstang ved syn samt trukket nyt ledningsnet til soltaget samt air-con.

Kendte fejl: Centrallåsen lever lidt sit eget liv med det resultat, at man fra tid til anden må låse passagerdøren med nøgle. Det går fint at låse op med fjernbetjeningen. Førersædets hvide læder kunne desuden trænge til en opfriskning, da farven enkelte steder er slidt.

Der kan eventuelt mod en lille merpris følge et sæt originale BMW M Contour-fælge med til bilen. Der er monteret ”M double-spoke” hjul på bilen samt Pirelli Cinturatu P7 225-dæk.

Hvad skal den koste?
289 000 dkr.
Jeg står ikke og skal bruge pengene, så om den bliver solgt eller ej, er paradoksalt nok ikke afgørende. Mere vigtigt er, at den finder en sympatisk ejer, som fortsat vil passe på dette stykke elegante high-performance-bilhistorie og som har tid til at køre den mere end mig.

Venligst kun seriøse henvendelser, og jeg ønsker ikke bytte med andet. Prøvekørsel kun til voksne med mig i bilen og ved venlig fremvisning af kørekort.
Bilen står ikke på min hjemadresse, så tag kontakt i god tid.