Solgt!

Citroën 2CV AZAM

Detaljer
Model AZAM
Årgang 1965
Km-stand 0 km
Motor N/A
Gear Manuelt
Farve Grå
Hk 18
DK afgift Ja
Leasing Mindre egnet
Sælgers beskrivelse

Et tal og to bogstaver…

…så ved alle straks, hvad man taler om: 2CV!

Dette ikoniske køretøj kender alle og alene tanken om den, fremkalder øjeblikkeligt et smil på læben. Man er straks klar over, at det er en Citroën, og hvis man har prøvet at køre en af de godt 9 millioner varianter af den, glemmer man det aldrig. Paraplygear, verdens blødeste affjedring og mangel på hestekræfter er nogle af de elementer, der gør oplevelsen helt speciel.

Vores 2CV er importeret fra Frankrig, og er som taget ud af en film. Man ser næsten Peter Sellers kører den som Inspector Clouseau, og bilen byder på rå charme og kæmpe underholdningsværdi for hver eneste km man kører i den – for slet ikke at tale om opmærksomhed.

Med 424 ccm og svimlende 18 HK, kan du være helt sikker på ikke at komme først fra start og det er fint. Det betyder intet, og med en tophastighed på 95 km/h får du heller ikke en fartbøde, men du skal nok komme frem, for da 2cv præsenteres i 1948 er konceptet klart: Det skal være en billig, simpel og driftssikker bil, så almindelige franskmænd også kan komme til at køre bil i stedet for hestevogn! Derfor er der forhjulstræk, den to-cylindrede boxermotor er luftkølet og aircondition får du ved at vippe sidevinduet op – ikke noget med at rulle vinduet op og ned – det går bare i stykker og det vejer. Der er ingen radio, ingen omdrejningstæller og ingen benzinmåler. Til gengæld virker det, der faktisk er der upåklageligt, og går aldrig i stykker! Du kommer til at elske den her bil som både Uffe Ellemann-Jensen og James Bond.

Km aflæst 49.500