Solgt!

Morris Mascot MKI

Detaljer
Model MKI
Årgang 1963
Km-stand 2000 km
Motor 4-cyl.
Gear Manuelt
Farve Blå
Hk 37
DK afgift Ja
Leasing Mindre egnet
Sælgers beskrivelse

2.000 km siden restaurering.

Teknik:
843 cc. 37 hk. Forhjulstræk, 4 gear.

Beskrivelse:
Morris Mini - i Danmark solgt under navnet Morris Mascot, var en lille bil som blev produceret af British Motor Corporation fra 1959 til 2000 under forskellige navne. Modellen var identisk med Austin Mini i Danmark kaldet Austin Partner.

Historien begynder i 1957, da BMC beslutter sig for at deres dygtigste ingeniør Alec Issigonis skulle designe en lille, benzinøkonomisk bil med plads til fire voksne, som de fleste har råd til. Alec Issigonis sætter sig til tegnebrættet og tegner en bil, der hurtigt bliver en milepæl i bilhistorien og samtidigt symbolet på de glade 60´ere.

Vor Mascot eller MINI om man vil er af den meget eftertragtede første generation med skyde ruder og udvendige dørhængler. Bilen er dansk fra ny og jf. medfølgende certifikat fra British Motor Heritage produceret den 24. august 1962 og sendt til Danmark den 27. august 1962. Certifikatet dokumenterer også, at den står i originalfarven Surf Blue og den har Matching Numbers.

Den lille Mascot her har haft samme ejer de sidste 25 år og denne afsluttede i 2015 en længere varende professionel restaurering af bilen. Alt har været adskilt, alt er renoveret eller nyt og der er brugt masser af reservedele og timer på bilen. Den har kørt meget lidt siden og den står usædvanlig flot og helt original, som man også kan se af fotos.

Her er muligheden for at erhverve sig et sjældent stykke bil historie.

Nysynet og indregistreret som veteran på sorte plader.

Se mere her:
http://www.sportklassisk.dk/morris-mascot-mk1/