224.900 Kr.

BMW 3 serie E21 320 Baur Cabriolet

Detaljer
Model 320 Baur Cabriolet
Årgang 1978
Km-stand 85000 km
Motor 6-cyl.
Gear Automat
Farve Grøn
Hk 122
DK afgift Ja
Leasing N/A
Sælgers beskrivelse

Prisen er inkl. 12 måneders opbevaring

BMW præsenterer E21 serien i 1975 som afløser for den meget succesfulde 02-serie. Det er en tung arv at løfte, men den nye 3-serie klarer opgaven glimrende. I første omgang videreføres motorerne fra 02-serien, ligesom det meste af undervognen er overtaget herfra.

Designmæssigt viser den første E12 5-serie hvordan de fremtidige BMW-modeller skal se ud, og med E21 mener BMW at de mener det alvorligt. Designet er elegant, og det kendte Hofmeister knæk ved de bagerste sideruder er videreført på harmonisk vis. Fronten er BMW nyrene er ligeledes flot integreret, og bilen er så smuk og fremsynet i sit design, at Design Museum London sætter den på sin liste ”Fifty cars that changed the world”.

I løbet af 1977 præsenterer BMW så 320/6, og den moderne 3-serie med de lækre 6-cylindrede motorer er født. Med karburator yder M20 motoren 122 HK, og lidt kort efter præsenteres topmodellen 323i, der yder 143 HK. Lige siden har BMW været berømte for deres lækre 6-cylindrede rækkemotorer, der alle gennem magen år har sat standarden for, hvor lækkert en almindelig bilmotor kan lyde.

BMW havde allerede med 02-serien indledt et samarbejdet med Karrosserie Baur om en åben 02-serie, og da efterspørgslen på en åben 3-serie også var der, indgik de to firmaer en aftale om at tilbyde kunderne sådan en. Med tanke på at øge sikkerheden, havde Baur allerede lavet en 02-serie med Top Cabrio (Porsche havde længe før registreret Targa som navn) og indbygget styrtbøjle. Ideen videreførtes nu til E21 3-serien, der i 1978 præsenteres som cabrio coach med aftagelig tagplade, og kaleche på bagerste del. Bilen bygges for BMW, og sælges med almindelig fabriksgaranti via de autoriserede BMW-forhandlere.Vores BMW 320 BAUR er solgt fra ny i Tyskland, og har af den originale slutseddel til ejeren fremgår, at han har været ret rundhåndet da der skulle sættes ekstra krydser ved ekstraudstyr. Således er den født med både automatgear, originale letmetalfælge, tonede ruder, tågelygter m.m. – i tidstypisk Turmalingrün Metallic. I 1978 betalte han lige under 30.000 D-mark for sin nye BMW. Bilen blev for en del år siden hentet til Danmark, og nuværende ejer har passet rigtigt godt på den. Der medfølger en del dokumentation for dette, ligesom bilens historik bekræfter at den samlet kun har kørt ca. 85.000 km.

Bilen kører som den skal, og motoren spinder lige præcis som en BMW motor skal, og alt på bilen fungerer. Værktøjssættet er komplet, og bilen er klar til sin nye ejer, og masser af dejlig problemfri kørsel – både i Danmark og længere ture sydpå. Den kan besigtiges i vores showroom i Kokkedal.