3.926 Kr.

Maserati Ghibli 2,0 2d

Detaljer
Model 2,0 2d
Årgang 1996
Km-stand 70000 km
Motor 6-cyl.
Gear Manuelt
Farve Grøn
Hk 306
DK afgift Nej
Leasing N/A
Sælgers beskrivelse

Prisen er inkl. 12 måneders opbevaring

* Privat flexleasing:
* Månedlig leasingydelse kr. 3.926,-
* Løbetid: 12 måneder indregistreret
* Førstegangsydelse kr. 40.000,-
* Depositum kr. 0,- (tilbagebetales)
* Restværdi kr. 208.000 (inkl. moms)
* Samlet ydelse kr. 87.112,-
* Alle beløb er INKLUSIVE moms.
* Pris inkl. moms u. afgift kr. 259.000,-

Maserati er et af de mest ikoniske bilmærker der findes – alene navnet og treforken på fronten af bilerne siger alt. Startet af fire brødre der alle brændte for mulighederne i det relativt nyopfundne automobil, og med alle dramatiske ingredienser til en italiensk opera om umulig kærlighed…..
Maserati brødrenes første Grand Prix racer var Tipo 26, som der blev bygget 11 eksemplarer af fra 1926 til 1932. Den var hurtig, men fik desværre også en del indflydelse på mærkets fremtid, idet Alfieri Maserati blev meget slemt kvæstet i 1926 udgaven af Targa Florio i sådan en. Han kom sig aldrig rigtigt over det, og døde i 1932, hvorefter de tre andre Maserati brødre i 1937 beslutter sig for at sælge firmaet til sen italienske industrimagnet Adolfo Orsi. Maserati fabrikken flyttes i 1940 til Modena, hvor den stadig ligger, og via flere forskellige ejerskaber nu er under FIAT ejerskab.
I midten af 1970’erne ejes Maserati af Citroen, der imidlertid går konkurs. PSA gruppen overtager Citroen, og Alejandro de Tomaso kommer via et par omveje til som ejer af Maserati. Det afføder modellerne Kyalami og Quattroprote, der begge er baseret på eksisterende de Tomaso modeller. Hvor de Tomaso modellerne benytter teknik fra US-Ford, kører Maserati modellerne dog med egne motorer. Modellerne Bora, Khamsin og Merak udfases, og i stedet satser de Tomaso på en helt ny model, der skal placere Maserati i et mere entry-level marked, og sikre et betydeligt større salg end hidtil.
Modellen der skal sørge for dette, er Maserati Bi-turbo, der får et meget konventionelt lay-out med frontmotor og baghjulstræk. Den lille V6 motor er baseret på den eksisterende 90 graders motor, der monteres med to turboladere (som den første produktionsbil), og giver Bi-turbo modellerne ganske respektable præstationer. Der kan leveres både 2- og 4-dørs biler, og lidt senere også en Spider, og efterfølgende kommer Quattroporte samt flere specialmodeller.
Omkring 1990 kommer FIAT med, og der kommer mere fart på udviklingen af nye modeller. Den Gandini designede Ghibli får sin debut i 1992, og monteres med en kraftigere 4-ventilet version af Bi-turbo motoren. De bredere skærme giver bilen et lækkert maskulint udtryk, og præstationerne modsvarer udseendet – 0-100 på under seks sekunder og topfart på over 250 km/t. Ghibli leveres i to versioner til hhv. hjemmemarkedet og eksportmarkedet. Italien har altid haft beskatning baseret på motorens kubikindhold, og den 2,0 liters hjemmemarkeds model yder fantastiske 306 hk, hvor den 2,8 liter model ”kun” yder 286 hk, men til gengæld har et større drejningsmoment ved færre omdrejninger.
Vores Ghibli (Tipo AM336) er den opdaterede version, og er hentet i Italien for tre år siden. Den er passet og plejet, og fremstår meget flot og velholdt. Den har kørt på flexleasing, og sælges derfor uden dansk registreringsafgift, men inkl. dansk moms. Køber kan naturligvis vælge at betale den fulde afgift, og have bilen indregistreret på almindelige vilkår, og ellers tilbyder vi en attraktiv leasingaftale på bilen. Uanset hvad, får man en virkelig lækker Maserati Ghibli i usædvanlig god stand.