Solgt!

Saab 96 800 De Luxe

Detaljer
Model 800 De Luxe
Årgang 1964
Km-stand 0 km
Motor 2-cyl.
Gear Manuelt
Farve Rød
Hk 38
DK afgift N/A
Leasing Mindre egnet
Sælgers beskrivelse

Saab starter serien af biler med 92-modellen i slutningen af 1949. De er meget opmærksomme på både aerodynamik, og produktionsmetoder, hvilket allerede fra de tidligste år giver Saab et særpræg. Der er tale om en meget solidt bygget bil, hvor der ikke et gået på kompromis med teknikernes ønsker.

Allerede i 1955 er det dog tid for afløseren, der kommer til at hedde Saab 93. Det er denne model der i 1957 indsættes i rally med den berømte svenske rallykører Erik ”på taket” Carlsson, og vinder Finland Rally. Senere vinder han også det svenske rally, og deltager i mange andre rallyløb med Saab 93. Erik ”på taket” Carlsson var berømt for sin kompromisløse kørestil, der havde den grundregel aldrig at lette højrefoden fra speederen. De gode køreegenskaber kompenserede for den manglende motorkraft mente han, og billederne af forskellige Saab biler på to hjul gennem svingene – eller på taget – gik verden rundt dengang. Erik Carlsson var født i Trollhätten, og da Saab præsenterede deres første model, var Erik en stor dreng på 16 år. Herefter er resten historie som man siger.

Saab 96 introduceres i 1960, og er en naturlig videreførelse af 93-modellen. Den er dog vokset, byder på bedre plads til fire passagerer med bagage, og har fået betydeligt større bagrude. Man fortsætter dog med den kendte to-takts motor, der nu er vokset til 841 ccm, og yder 38 HK i standardudgaven. En Sport version med tre karburatorer der yder 52 HK kan også leveres. Ydelsen sendes gennem en 3-trins gearkasse med ratskifte ned til forhjulene, og det berømte friløb er på alle modellerne.

Tiden løber dog fra to-takts motoren, men da det at udvikle en motor er dyrt, kigger Saab efter en løsning der kan købes billigere. 96 har dog et pladsproblem i motorrummet, og derfor giver Saab i 1965 modellen en ny front der kan rumme den Ford V4 motor man ender med at købe.

Vores Saab 96 er sidste årgang med den flotte runde front, og den eneste der har det berømte Saab logo støbt i grillen. Motoren er den kendte to-takts, og ydelsen er 38 HK. Bilen er inspireret af Sport modellen, og har de kendte ekstralygter, og er desuden monteret med en sportsudstødning, der skulle lægge 6-8 HK til den oprindelige ydelse – og så giver den en fantastisk lyd, der hensætter en til tiden fra før verden gik af lave. Bilen starter, kører, og lyder helt som den skal, og kan besigtiges i vores forretning i Kokkedal.